בינתיים, בישראל מנסים לעכב את החשיפה לנגיף ולהיערך לקראת אפשרות שיגיע לארץ. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בראיון לגלי צה"ל: "הנחיתי את המכון הביולוגי בנס ציונה לנסות לפתח נוגדן לקורונה. יש מירוץ בין המדינות מי תצליח לפתח תרופה לנגיף ואולי אלו יהיו אנחנו.
"מדינת ישראל ערוכה אולי יותר טוב מכל מדינה אחרת. מחר נכנס ישיבה מיוחדת של כל גורמי הממשלה כדי לדון בהמשך המאמצים שלנו. עד עכשיו הצלחנו למנוע את כניסת הנגיף לארץ. חשבתי שצריך לפזר את האנשים על האונייה כמה שיותר מהר, אבל זה לא היה תלוי בנו".
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר מוקדם יותר בראיון לגל"צ כי "אם נראה שהתמונה תתייצב בימים הקרובים, נשקול מחדש את המדיניות שלנו. אנחנו מודעים לזה שצעדינו נראים קיצוניים. המטרה היא שהמקרה הראשון בארץ יהיה מאוחר ככל הניתן".
קונסולית ישראל ביפן, רויטל בן נעים, והמומחה למחלות זיהומיות, פרופ׳ רן ניר-פז, נפגשו הבוקר עם צוות בית החולים ביפן המטפל בזוג הישראלים שאובחנו כחולים בקורונה. השניים בדקו את התיק הרפואי של הישראלים ודיווחו כי מצבם טוב. הקונסולית בן נעים ופרופ' ניר-פז בדרכם כעת לבקר את החולה השלישית. בינתיים, משרד החוץ היפני עדכן ש-88 בני אדם נוספים על האוניה לקו בנגיף הקטלני.
"אנו עדים לטיפול טוב על ידי היפנים ונמשיך כמובן לבחון את המצב מקרוב", ציין פרופ' ניר-פז. "קיבלנו עדכון על מצבם של הישראלים וניכר כי מצבם קל, שוחחנו טלפונית עם המאושפזים ועדכנו אותם באשר למצבם ובנוגע לטיפול".
עוד אמר הבוקר פרופ' גרוטו כי "מבחינת הערכת המצב, המקום שבו הכי מסוכן לחטוף קורונה על כדור הארץ הוא הספינה הזו. לכן ננקוט בתנאים מחמירים של בידוד בבית החולים ולא בבית".
במקביל, בישראל נעשים כבר צעדים ראשונים לטיפול בנזקים הכלכליים שסופגות חברות התעופה בעקבות ביטולי הטיסות למזרח הרחוק. בראיון ל"קלמן ליברמן", אמר הבוקר שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ' כי על המדינה "להכניס את היד לכיס" ולפצות אותן.
"באל על מדברים על הפסדים בסדר גודל של כ-50 מיליון דולר", אמר השר סמוטריץ'. "אם המדינה רוצה לשמור על התעופה שלה - היא צריכה לעזור".
במשרד החוץ ובשגרירות ישראל ביפן סיכמו עם חברות הביטוח בישראל, פספורט קארד, מגדל, כלל והראל את הפרטים האחרונים לנחיתת המטוס ביפן, איסוף האזרחים הישראלים מהספינה העוגנת בנמל יוקואמה והבאתם לכבש המטוס להמראה ישירה לישראל ביום חמישי הקרוב. כמו כן, בשגרירות ישראל בטוקיו מטפלים בהסדרי נחיתת המטוס ביפן והלוגיסטיקה הכרוכה בכך.
בתוך כך, כשבועיים לפני הבחירות לכנסת, בוועדת הבחירות גיבשו הנחיות לקראת יום ההצבעה במקרה שיימצאו נדבקים ישראלים בקורונה. מנכ"לית הוועדה, עו"ד אורלי עדס, אמרה הבוקר ב"כאן רשת ב'" כי "אזרח שנמצא בבידוד כנראה לא יצא להצביע. אם הוא קיבל הנחייה לפעול לפי צו מסוים - מצופה ממנו שלא לצאת מהבית. אם נקים קלפיות ייעודיות, הן לא יהיו באתר שבו ממוקמות קלפיות נוספות".
2020-02-18 07:37:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmlzcmFlbGhheW9tLmNvLmlsL2FydGljbGUvNzM0NTE30gEA?oc=5
קרא עוד >>>>
Bagikan Berita Ini
0 Response to "88 חולים נוספים על אוניית הקורונה; נתניהו: "הנחיתי למצוא נוגדן" - ישראל היום"
Post a Comment